با هدف بررسی نقش جنبش دانشجویی در افزایش مشارکت  در انتخابات یازدهم اسفند؛

نشست ایستگاه دوازدهم  با حضور تشکل های دانشجویی در آذربایجان غربی برگزار شد

۰۹ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۱:۵۰ کد : ۶۹۱۰۵ فرهنگی
نشست بررسی نقش جنبش دانشجویی در افزایش مشارکت در انتخابات و شور آفرینی دانشجویی نشست ایستگاه دوازدهم  با حضور نمایندگان تشکل های دانشجویی دانشگاه ارومیه  برگزار شد.
نشست ایستگاه دوازدهم  با حضور تشکل های دانشجویی در آذربایجان غربی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد انشگاهی آذربایجان غربی  این نشست به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد.

دبیرکل انجمن اسلامی دانشگاه ارومیه در این نشست  گفت: مشارکت پرشور در انتخابات و پشتوانه مردمی حاصل از مشارکت، توان رایزنی های بین المللی سیاست خارجی در راستای تحقق منافع ملی کشور را به طور چشمگیری افزون تر می‌کند.

قاضی خانی با اشاره به لزوم مشارکت پر شور در انتخابات به خصوص از سوی دانشجویان افزود: از آنجایی که در اسلام هدف نهایی هر فعالیتی رشد و تعالی انسان است و توسعه انسانی بر هر امری مقدم است؛ مشارکت مردم از اصلی ترین ابزار یادگیری اجتماعی و رشد فردی است، بنابراین امری دینی هم هست.

وی با بیان اینکه در نگاه اسلامی مشارکت و رای دادن صرفا حق نیست که بتوان از آن صرفه نظر کرد بلکه چون هر فردی در مورد رشد و پیشرفت جامعه مسئول است هم حق است و هم وظیفه، گفت: مشارکت فراگیر از آنجا که فرصت رشد همگانی و برابر استعدادهاست، عین عدالت است و چون نظارت جمعی را افزایش می دهد قطعا کاهنده فساد است و قدرت توزیع عادلانه ای پیدا می کند و شفافیت به اوج می رسد.

قاضی خانی ادامه داد: برای اداره بهتر جامعه باید اعتماد عمومی جامعه وجود داشته باشد که لازمه این کار شکل گیری گفت و گوی اجتماعی و مشارکت مردم است.

دبیرکل انجمن اسلامی دانشگاه ارومیه با بیان اینکه با مردمی سازی و مشارکت مردم، اشتباهات و سوگیری تصمیم گیری ها کاهش پیدا می کند، چرا که هر کسی نقطه ضعف دیگری را برطرف می‌کند، اظهار کرد: در فضای مشارکت فرصت برای کاهش تعارضات اجتماعی و افزایش وحدت اجتماعی فراهم می شود. فرصت احساس نیاز به یکدیگر و افزایش هماهنگی و بهره وری پیدا می کند.

وی با اشاره به اینکه سیره امامین انقلاب هم همواره تاکید بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات بوده است، گفت: همواره تاکید کرده اند که نه تنها جمهوریت بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است و هرگونه تبلیغ علیه مشارکت مردم را مخالفت با ایران، اسلام و جمهوری اسلامی دانسته‌اند.

قاضی خانی با اشاره به نقش جنبش‌های دانشجویی در افزایش مشارکت، با گریزی به دوره قبل از انقلاب و نقش دانشجویان با تشکیل نهضت ها و تحصن ها در پیروزی انقلاب، گفت: بعد از پیروزی انقلاب در همان ماه‌های اول، مسئله‌ی تشکیل سپاه پاسداران و حضور فعال دانشجویان در سپاه و به فاصله‌ی چند ماه، تشکیل جهاد سازندگی به وسیله‌ی خود دانشجوها نشان از تاثیرگذاری این قشر است که یکی از برکات و افتخارات نظام اسلامی، جهاد سازندگی بود.

دبیرکل انجمن اسلامی دانشگاه ارومیه با اشاره به سال ۵۹ و شروع دفاع مقدس و حضور دانشجویان در جبهه و تسخیر لانه‌ی جاسوسی به دست جنبش دانشجویی، اظهار کرد: در تمام دوران‌های مختلف، در طول انقلاب، حوادث گوناگون، لحظه‌های حساس و خطیر، حضور دانشجویان مؤمن، متعهد، عدالتخواه، باگذشت، توانسته فضا را در جهت صحیح هدایت کند.

قاضی خانی اظهار کرد: اگر برای انتخابات برنامه ریزی دقیق طبق بیانات حضرت امام و رهبر انقلاب و آرمان های انقلاب داشته باشند می‌توانند یک انتخابات پر شور را رقم بزنند.

وی در خصوص شاخصه ها و معیارهای یک انتخاب اصلح از نظر دانشجویی افزود: یک نماینده واقعی و اصلح طبق دیدگاه امیرالمومنین باید امانت دار،اهل مشورت، اهل تحمل، مسئولیت پذیر، قاطع و شجاع، مردم شناس، مردم دوست، بنده صالح، میانه رو، شایسته سالار بوده و حریص نباشد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه گفت: جنبش دانشجویی می‌تواند علاوه بر افزایش اشتیاق حضور در انتخابات عرصه را برای رقابت انواع تفکرات سیاسی گسترش داده و آماده کند.

نیما حسینی، با اشاره به نقش جنبش دانشجویی در افزایش مشارکت در انتخابات تصریح کرد: دانشجو به عنوان مهمترین قشر جامعه که بزرگترین نهاد اندیش‌ورزی کشور را در برمی‌گیرد و جنبش دانشجویی می‌تواند علاوه بر افزایش اشتیاق حضور در انتخابات عرصه را برای رقابت انواع تفکرات سیاسی گسترش داده و  آماده کند و شاخص‌های اصلی انتخاب یک نماینده اصلح را در جامعه روشن و تبیین کند.

وی در خصوص لزوم مشارکت پرشور مردم و بالاخص دانشجویان و دانشگاهیان در انتخابات، با بیان اینکه حضور مردم در انتخابات، علاوه بر نماد وحدت و اقتدار کشور، می‌تواند باعث روی کار آمدن نمایندگانی شود که حامی عدالت خواهی و فسادستیزی هستند، گفت: انتخابات نمایش حرکت عظیم مردم در تایید و حمایت از انقلاب و آرمان‌های آن است و نشان از آزادی انتخاب و دموکراسی اسلامی و انقلابی دارد.

وی ادامه داد: حضور دانشجو به عنوان مهمترین جریان خود جوش و خودمحور  می‌تواند سوق دهنده جریان مردمی در جهت انتخاب نماینده بهتر و اصلح‌تر باشد چرا که دانشجو می‌تواند تبیین کننده‌ ویژگی‌های یک نماینده‌ اصلح در بین مردم باشد و نقشی کلیدی در بهبود و تغییر در شرایط کشور ایفا کند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه با اشاره به پرشور بودن فضای انتخاباتی در کشور، گفت: حضور صد درصدی مردم  می‌تواند در جهت انتخاب افراد مناسب برای تشکیل مجلسی قوی در مسیر رشد کشور بسیار موثر و مهم باشد چرا که در شرایط فعلی منطقه و کشور، یک مجلس قوی با نمایندگانی متعهد و وفادار می‌تواند شرایط کشور را در جهت رشد و رسیدن به آرمان‌ها انقلاب بهبود بخشد.

وی با اشاره به شاخص‌ها و معیارهای انتخاب اصلح از منظر جنبش دانشجویی گفت: معیارهای یک نماینده اصلح که توسط مقام معظم رهبری به کررات بیان شده است جزو مهمترین محوریت‌های یک انتخاب درست و مناسب است.

حسینی در ادامه، منتسب نبودن فرد کاندیدا به لیست یا احزاب سیاسی خاص، انقلابی، متعهد و وفادار بودن به نظام  جمهوری اسلامی ایران و آرمان‌های آن را بخشی از شاخص‌های یک کاندیدا اعلام کرد و افزود: نامزد انتخابات باید صدای همه اقشار جامعه باشد نه تنها صدای برخی گروه و قشری خاص، حامی عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد باشد، نباید این رکن مهم به فراموشی سپرده شود که نمایندگان‌ مجلس وکلای مردم در مجلس کشور هستند تا از حق مردم دفاع کنند.

وی با بیان اینکه نماینده مجلس باید برای افزایش و ارتقای آرمان‌های نظام گام بردارد، اظهار کرد: یک فرد اصلح شخصی است که مهمترین مشکلات فعلی مردم را بشناسد و برای حل آنها برنامه داشته باشد، درد مردم را از نزدیک لمس کرده باشد و برای حل تک تک آنها تلاش کند و گام بردارد.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه افزود: انتخابات نمایندگان مجلس یکی از مهمترین تصمیماتی است که به عنوان یک وظیفه برعهده آنها قرار داده شده است تا بتوانند آزادانه در انتخاب مسیر و جهت حرکت کشورشان نقش داشته باشند.

حسینی افزود: حضور کم رنگ مردم در انتخابات می‌تواند زمینه را برای انتخاب افراد نالایق در مجلس که مهمترین راس سیاست‌گذاری کشور است، فراهم آورد.


نظر شما :