سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با نماینده ولی فقیه در استان دیدار کرد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان؛ در این دیدار که در دفتر نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی انجام شد، حجت الاسلام دکتر سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه ضمن آرزوی توفیق به مجموعه جهاد دانشگاهی استان و با بیان اینکه این نهاد انقلابی تاکنون خوش درخشیده و سابقه بسیار خوبی در حوزههای علمی داشته است، افزود: جهاد دانشگاهی یکی از اولین نهادهایی است که در حوزه مباحث علمی ورود پیدا کرده و تاکنون توانسته در زمینههای مختلف موفق عمل کند.
حجت الاسلام قریشی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی جزو استان های دارای ظرفیت و با قابلیت های بسیاری در حوزه های مختلف است، اما مشکلات و کمبودهایی نیز دارد، افزود: جهاد دانشگاهی میتواند با تکیه بر توانمندی هایی که دارد در راستای حل مشکلات استان ورود جدی داشته باشد تا مردم نیز از موفقیتها و پیشرفتهای حاصل شده، منتفع شوند.
وی ورود جهاددانشگاهی استان به دو مسئله درمان ناباروری و سرطان را قابل تحسین و از نیازهای استان عنوان کرد و افزود: طرح اولیه برای راه اندازی مجموعه های فوق توسط جهاد دانشگاهی تنظیم شود تا در این راستا مساعدتهای لازم از طریق مطالبه از مسئولین ذیربط صورت گیرد.
وی تقوا و خداترسی را شاه کلید موفقیت در همه امور دانست و تاکید کرد: اگر انسان در مسیر زندگی،اجرای مسئولیتها و مأموریت های محوله تقوا داشته باشد طبق وعده الهی گشایش در کار حاصل و مشکلات موجود حل میشود.
امام جمعه ارومیه با بیان اینکه مدیران باید در اجرای مسئولیتهای محوله ترس از خدا و تقوا را سرلوحه قرار دهند، گفت: مدیران باید ضمن جاری کردن تقوا در مجموعه مدیریتی خود، مدیران مجموعه را نیز از بین افراد متدین و باتقوا انتخاب کنند تا مجموعه در انجام امور محوله موفق تر شود.
دکتر رضا حسین زاده، سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی نیز در این دیدار ضمن ارایه گزارشی از عملکرد این نهاد با بیان اینکه جهاددانشگاهی، مولود مبارک انقلاب و از نهادهایی است که به دنبال عملیاتی کردن ایده ها در جهت رفع نیازهای جامعه است، گفت: جهاد دانشگاهی با تکیه بر نیروهای متعهد، متخصص با تمام توان برای ارائه خدمات کاربردی در سطح جامعه آماده است.
وی اظهار کرد: جهاددانشگاهی با سابقه نزدیک به 20 سال در زمینه های تخصصی مورد نیاز استان از جمله کشاورزی، صنایع غذایی، آنالیز نمونه های آب و پساب از لحاظ محیط زیستی، آنالیز مرتبط با گمرک و صادرات و واردات کالا، همکاری با ادارت استاندارد، معاونت غذا و دارو، سازمان محیط زیست کارهای درخشان و با ارزشی انجام داده که با توجه به پتانسیل های موجود در استان و همچنین جهاددانشگاهی واحد امکان افزایش دامنه فعالیتها وجود دارد.
وی ادامه داد: در شرایط تحریم تامین نیازها و محصولات فناورانه کشور جزو دغدغه های پژوهشی کشور، بالاخص جهاددانشگاهی بوده و از این رو جهاددانشگاهی آذربایجان غربی نیز در جهت ارائه و انجام طرح های فناورانه با تاکید بر دانش محققان و دانشمندان مجموعه جهاددانشگاهی و با در نظر گرفتن نیازهای استان و کشور اقدام نموده است که از جمله می توان به تولید محصولات فیتوشیمیایی با استفاده از گیاهان دارویی اشاره کرد. در این زمینه اهداف آتی مجموعه تولید رزمارینیک اسید، هیالورونیک اسید میکروبی، کربوکسی متیل سلولوز میکروبی و برخی فراورده های باارزش دیگر می باشد.
سرپرست جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: با توجه به اینکه جهت جداسازی و خالص سازی نیاز به دانش فنی تخصصی است بنابراین جهاددانشگاهی استان با تکیه بر ظرفیت ها و پتانسیل های خود و تجربیات بیش از 20 ساله، فرایند تهیه ای، جداسازی و تخلیص ترکیبات موثره گیاهی را جزو وظایف آتی خود می داند.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش جمعیت بر لزوم توجه مراکز علمی به رفع مشکلات زوج هایی که با مشکل تولد فرزند مواجه هستند تاکید و اظهار کرد: جهاددانشگاهی با بهره گیری از تجارب چندین ساله در درمان ناباروی در سطح کشور و با وجود پژوهشگاههایی همچون رویان با تمام توان قابلیت ورود علمی به این موضوع در سطح استان را داشته و می تواند بخش عمده ای از دغدغه های درمانی و هزینه ای زوج های نابارور را کاهش دهد.
وی ادامه داد: با توجه به هزینه های بالای درمان و اقامت در شهرهای بزرگ، می طلبد مراکز درمان ناباروری و سرطان در آذربایجان غربی ایجاد شود.
حسین زاده بابیان اینکه جهاد دانشگاهی استان با تکیه بر توانمندی جوانان متخصص ظرفیت ایجاد مراکز درمانی ناباروری و سرطان را دارد، ادامه داد: مرزی بودن استان ظرفیت بسیار خوبی برای ارایه خدمات از طریق این مراکز به کشورهای همسایه ازجمله، ترکیه، آذربایجان و عراق دارد که ارز آوری قابل توجهی برای استان بدنبال خواهد داشت.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه استان پتانسیلهای فراوانی دارد که می شود از این ظرفیتها برای توسعه آن استفاده کرد، تاکید کرد: راه اندازی دو مرکز درمان ناباروری وسرطان از نیازهای مبرم استان است که جهاددانشگاهی استان برای راه اندازی این مراکز نیازمند حمایت جدی است.
وی با اشاره به سایر فعالیتهای جهاد دانشگاهی استان، راه اندازی بانک خون بندناف وکلینیک زخم دیابت را از دیگر دستاوردهای این نهاد در استان برشمرد و تصریح کرد: زخم های ناشی از بیماری دیابت از مواردی است که در صورت عدم درمان به موقع سبب ایجاد معضلات جدی ازجمله قطع عضو فرد و مشکلات روحی پس از آن می شود که کلینیک زخم دیابت جهاد دانشگاهی استان تاکنون به واسطه خدمات ارایه شده مانع از قطع عضو تعداد قابل توجهی از مبتلایان به دیابت در استان شده است.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد این اقدامات در جهت توسعه استان و افزایش اشتغال جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی و تولید محصولات با ارزش بالا، موثر واقع شود.
نظر شما :