مدیر مرکز خدمات تخصصی مواد غذایی و شمیایی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی:

استقرار استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در جهاددانشگاهی آذربایجان غربی از پیشرفت ۷۵ درصدی برخوردار می باشد

۱۱ مهر ۱۴۰۰ | ۱۵:۴۷ کد : ۳۶۴۱۷ پژوهشی
مدیر مرکز خدمات تخصصی مواد غذایی و شمیایی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی از پیشرفت ۷۵ درصدی استقرار استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در این نهاد خبر داد.
استقرار استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در جهاددانشگاهی آذربایجان غربی از پیشرفت ۷۵ درصدی برخوردار می باشد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، دکتر محمد قشلاقی با اعلام این مطلب اظهار کرد: استقرار ایزو 17025 در معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی  استان طی 4 فاز شروع گردیده  که تا کنون 3 فاز آن بطور کامل انجام گردیده است.

وی با اشاره به فازهای اجرا شده ادامه داد: فاز اول شامل  شناسایی فرآیند ها و دامنه فعالیت فاز دوم شامل شامل خط مشی، اهداف و برنامه های اجرایی، فرآیند های بیطرفی و استقلال سازمانی و همچنین تکمیل نظام نامه کیفیت آزمایشگاه، تعیین اهداف و شاخص های آزمایشگاهی ، شرایط احراز شغل از لحاظ تحصیلات، آموزش، تجربه و مهارت، وظایف، اختیارات و فعالیت های فردی و فاز سوم نیز شامل استقرار الزامات عمومی، فرآیندی و منابع  از جمله  تهیه روش های اجرایی، دستورالعمل ها، فرم ها و چکلیست های مربوط به بندهای اصلی استاندارد 17025 می باشد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی مواد غذایی و شمیایی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به فاز نهایی این طرح اظهار کرد: انجام ممیزی‌های داخلی به طور ادواری و مطابق با یک برنامه زمانبندی و روش از پیش تعیین شده، طرح‌ریزی و سازماندهی ممیزی‌های داخلی مطابق با برنامه زمانبندی و درخواست مدیریت،  با کمک مسئول کیفیت، یافته‌های ممیزی و اقدامات اصلاحی ناشی از ممیزی‌ها، بازنگری‌های سیستم کیفیت مطابق یک برنامه زمانبندی و روش اجرایی از پیش‌ تعیین شده از مراحل تکمیلی این فاز برای استقرار ایزو 17025 می باشد.

دکتر قشلاقی افزود: طبق شیوه نامه سازمان استاندارد افزایش دامنه فعالیت تمامی آزمایشگاه های همکار منوط بر استقرار ایزو 17025 می باشد که با توجه به بخشنامه صادر شده برای صادر کنندگان کالا، در خصوص اجباری بودن استاندارد 17025 برای آزمایشگاه های تست کننده انطباق کالا ، نمونه اخذ شده بایستی جهت تطبیق انطباق در آزمایشگاه های دارای مجوز 17025 مورد بررسی قرار گیرد.

وی برخورد سیستماتیک با مشکلات، نقائص و اشتباهات خواسته یا ناخواسته، انجام خود ارزیابی توسط آزمایشگاه، یافتن و محدود سازی منابع خطاهای اندازه گیری و کنترل خطاها،  محاسبه خطاهای غیر قابل کنترل، تعیین تکلیف روش های ابداعی اندازه گیری، کنترل و تضمین کیفیت نتایج اندازه گیری، تسهیل همکاری میان آزمایشگاه ها و سایر سازمان ها، تبادل اطلاعات و تجارب بین آزمایشگاه های همکار،  هماهنگ کردن استانداردها و روش های اجرایی،  تسهیل در پذیرش نتایج آزمون را از جمله مزایای مزایای اخذ استاندارد ISO 17025  برای آزمایشگاه عنوان کرد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی مواد غذایی و شمیایی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به قابلیتهای فراهم شده به آزمایشگاه مرکز خدمات تخصصی مواد غذایی و شیمیایی واحد با استقرار ایزو 17025 اظهار کرد:        افزایش دامنه محصولات قابل آزمون برای سازمان  سازمان استاندارد، افزایش دامنه محصولات قابل آزمون برای گمرک، اخذ مجوز از جهادکشاورزی جهت کنترل باقیمانده آفت کشها در محصولات کشاورزی، اخذ موافقت قطعی از معاونت غذا و دارو، اخذ مجوز انجام آزمون های تخصصی از سازمان استاندارد به عنوان اولین آزمایشگاه تخصصی مواد غذایی معتمد سازمان استاندارد در استان  و  افزایش اعتبار نتایج صادر شده از آزمایشگاه از قابلیت های فراهم شده برای آزمایشگاه می باشد.


نظر شما :