دیدار معاون هماهنگی و اقتصادی استانداری و رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد

۱۴ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۷:۲۵ کد : ۲۷۶۰۸ عمومی
معاون هماهنگی و اقتصادی استانداری و رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در راستای توسعه همکاریهای فی مابین دیدار و گفتگو کردند.
دیدار معاون هماهنگی و اقتصادی استانداری و رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی؛ مهندس نادر صادقی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان غربی در این دیدار که 14 بهمن ماه در محل استانداری ترتیب یافت گفت: در راستای ارزش آفرینی در حوزه های مختلف نیازمند مدیریت زنجیره تامین در بخش های مختلف برای وصل حلقه های موثر در تولید و فرآوری و اتصال به بازار هستیم که این مهم در مرحله اول با نگاه تخصصی باید در حوزه کشاورزی شکل بگیرد.

نادر صادقی گفت: مطالعات تطبیقی از تجربه های موفق کشورهای دنیا در این حوزه برای عملیاتی کردن موضوع بسیار مهم است که تحقق این زنجیره ارزش آفرین نیازمند برنامه ریزی و مدیریت زنجیره است که می توان در استان نیز آن را عملیاتی کرد.

وی با تاکید بر اینکه زیرساخت های تولید با ارزش افزوده بالا باید در این استان فراهم شود اظهار کرد: با مطالعه درباره سیب صنعتی و انباشت آن، حل نشدن این موضوع در استان طی سال های اخیر مشهود است که نباید اجازه داد این موضوع به چالشی برای اقتصاد استان و بدمنظر شدن حاشیه جاده ها تبدیل شود.

معاون استاندار آذربایجان غربی گفت: طراحی و تدوین مدل توسعه هوشمند راهکاری برای ارتقای بهره وری در همه حوزه ها از جمله کشاورزی است که تحول عظیمی در این صنعت ایجاد و سبب تولید محصولاتی با کیفیت و کمیت بیشتر شود.

صادقی بیان کرد: باید یک رابطه منطقی بین منافع تولید کننده، توزیع کننده و مصرف کننده برقرار شود تا در قیمت محصولات در بازار تعادل ایجاد شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون و توسط جهاد دانشگاهی اقدامی ارزشمند در ایجاد اشتغال پایدار می باشد که باید در جهت فرهنگسازی عموم مردم برای بهره مندی از مزایای این طرح هوشمندانه گامهای اساسی برداشت.

وی اظهار کرد: اتصال به بازار از نکات کلیدی و طلایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در مقایسه با سایر طرح های مشابه در گذشته می باشد که با بهره مندی ازتجارب پشتیبانان توانمند و فعال در این زمینه می توان به نتایج قابل قبولی در اینخصوص دست یافت.

دکتر رستم زاده رییس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در ابتدای این دیدار با اشاره به توانمندی این نهاد در گروه های پژوهشی خاطرنشان کرد: مبنای توسعه واحد در حوزه های فرهنگی آمورشی آموزش عالی پژوهشی و مرکز رشد بر اساس مزیت کشاورزی استان با رویکرد تخصصی و با اتکا بر راهبردهای علمی عملی شکل گرفته است و راه اندازی پژوهشکده در حوزه سلامت کشاورزی یکی از برنامه‌های مهم واحد است.

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۱۴ طرح فناورانه و شاخص در حوزه کاری گروه های مختلف از سوی اعضای هیات علمی و پژوهشگران استان در راستای تحقق زنجیره ارزش توسعه استان طراحی و تعریف و پیشنهاد شده است خاطرنشان ساخت: جهاددانشگاهی استان بر اساس نیاز و چالش های پیش روی توسعه استان ساختارها و طرح های پژوهشی ارایه می دهد.

وی با اشاره به مصداق طرح‌های مطالعاتی مورد نیاز استان در بخش کشاورزی و در خصوص مشکلات سیب استان از ابعاد مختلف خاطرنشان ساخت : آذربایجان غربی به عنوان قطب تولید این محصول در کشور مطرح می باشد که بخشی از سیب تولید شده صادر و یا در بازارهای داخلی مصرف می شود و مابقی به صورت آبمیوه، کنسانتره، کمپوت و غیره فرآوری شده و به بازارهای داخلی و خارجی صادر می‌گردد که مشکلات زیادی در بحث ارزش آفرینی و ثروت آفرینی در این حوزه وجود دارد که در راستای استفاده بهینه از این ظرفیت بی بدیل استان و کشور جهاددانشگاهی استان با مطالعه و نیازسنجی و ارایه طرحی در مرحله اول در نظر دارد بخشی از سیب صنعتی و درجه ۳ را علاوه بر استفاده در آبمیوه و کنسانتره،جهت تولید پودر سیب استفاده نماید که پتانسیل بالایی برای صادرات و ایجاد ارزش افزوده هر چه بیشتر برای باغداران استان و ارزآوری کشور وجود دارد و حتی در فازهای بعدی می توان در حد قابل توجهی از تولید سیب را در این زنجیره ارزش آفرین تر نمود.

دکتر رستم زاده ادامه داد: فرآیند تولید پودر سیب مستلزم کسب دانش فنی آن و مهمتر از آن دانش متناسب با سیب تولید شده با اقلیم خاص کشاورزی و آب و خاک کشور و استان می باشد بنابراین جهت تولید پودر میوه سیب با کیفیت و قابل صادرات و رقابت با سایر برندهای موجود در بازار نیاز به کسب دانش فنی و تولید بومی آن است.

وی ادامه داد در عصر جدید با پیشرفت علوم و تکنولوژی تمام صنایع به سوی صنعت پایدار و سبز قدم بر می دارند. در نتیجه تولید محصولات غذایی ارگانیک و پایدار بدون نگهدارنده و صدمه زننده به محیط زیست بسیار با ارزش می باشد.لذا مزیت پودر سیب نسبت به میوه تازه، کنسانتره و آب میوه ماندگاری بالای آن، کاهش شدید حجم، انبار داری آسان و کم هزینه این محصول می باشد.

وی گفت: از نظر اقتصادی این محصول امروزه در بازار کشور کیلویی از حدود 200 هزار تومان شروع می‌شود که عمدتا پودر سیب وارداتی موجود در بازار کشور از کشور چین وارد می گردد و می‌توان از دل یک چالش فرصت طلایی خلاقانه و علمی خلق کرد.

رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت: در صورت حمایت مسولان می توان در این حوزه و این ایده علمی و عملیاتی کشاورزی از سوی گروه های پژوهشی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی که بصورت مشارکتی بین رشته ای برنامه ریزی شده است می توان گام های بسیار ارزشمندی در جهت تحقق هر چه کیفی زنجیره تامین سبب استان گام برداشت چون این زنجیره نیازمند حلقه های علمی و کیفی است که در صورت ایجاد و فراهم شدن آن فرآیند زنجیره را کیفی تر و روانتر و مطابق اهداف پیش بینی شده عملیاتی می کند.

در ادامه رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با تشریح طرح ملی مشاغل خانگی و اهداف آن خاطر نشان ساخت:  فرهنگ سازی و ترویج مشاغل خانگی و استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار از جمله اهداف اصلی اجرای این طرح می باشد.

وی با اشاره به نقش مشاغل خانگی در اقتصاد ملی کشورها اظهار کرد: بسیاری از کشورهای پیشرفته و حتی جهان سوم، کسب و کار خانگی را بعنوان بخشی از فرایند توسعه در مدل پیشرفت خود بصورت کیفی جاگذاری و پیش بینی کرده اند.

دکتر رستم زاده با اشاره به اینکه باید از طریق خروجی مشاغل خانگی نیاز صنایع بزرگ به کالاهای واسطه ای و مواد اولیه را حل کرد افزود: در فضای کسب و کار جهانی با احصاء تامل و مطالعه در مولفه های مختلف عارضی از جمله محیط حقوقی کسب و کارها و یا محیط های ناشناخته و معقول دیگر و برنامه ریزی خلاقانه این محیط های مهم اثربخش ، محرک هایی خوبی برای کیفی سازی مشاغل خانگی به شکل علمی و عملی نسخه پیچی نموده اند.

در خاتمه مقرر گردید طرح‌های پیشنهادی جهاددانشگاهی در حوزه کشاورزی به معاونت مربوطه استانداری ارسال گردد.


نظر شما :