رئیس جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی در مراسم روز دانشجو:

قدرت حاصل از علم باید با انسانیت و ارزشهای متعالی عجین شده باشد

دانشگاه و صنعت نباید در تعامل و رجوع به یکدیگر منتظر هم باشند
۱۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۶:۲۰ کد : ۲۵۴۷۳ فرهنگی
مراسم روز دانشجو ۱۸ آذرماه به صورت وبیناری و پرسش و پاسخ با حضور دانشجویان سابق و جدید الورود با حضور رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی و رئیس و مسئولان مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ارومیه برگزار شد.
قدرت حاصل از علم باید با انسانیت و ارزشهای متعالی عجین شده باشد

به گزارش روابط عمومی واحد، دکتر رستم زاده با اشاره به حدیثی از امیرالمومنین (ع) مبنی بر اینکه علم قدرت می آفریند گفت: امروزه هجمه های دشمنان از هجمه های نظامی به هجوم و یاغی گری در عرصه‌های علمی و فکری، آن هم به ناجوانمردانه ترین شکل ممکن کشانده شده است و اساساً زمانی این اتفاق می‌افتد که دشمن توانایی و تحمل مقابله با حریف را در عرصه‌های مختلف نداشته باشد پس امروزه علم بدون شک قدرت آورده و هراس آفرین برای دشمنان است.

رئیس جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی ادامه داد: این قدرت باید با تعهد، اخلاق، انسانیت و ارزش های متعالی عجین شده باشد تا واقعاً در خدمت بشر باشد نه بر علیه بشریت چون علم ابزاری برای تعالی بشریت است.

دکتر رستم زاده با تبریک و تسلیت شهادت دانشمند فقید دکتر محسن فخری زاده اظهار کرد: ترور دون ترین شیوه تفکر ضد حقوق بشری عصر توحش خاهی در مقابل متعالی ترین مفاهیم و مصادیق حقوق بشری برای نقض حق حیات بعنوان ابتدایی ترین مصداق نسل زنگ زده حقوق بشر از منظر ترمینولوژی رنگین حقوق بین الملل است.

وی ادامه داد: عمق فاجعه زمانی است که این شیوه برای حذف اندیشه ها و فکرها در نهایت عجز، ناتوانی و نامردی ادعای پوچ پر مدعایی بصورت جنون آمیز در اوج گیجی و منگی شکل می گیرد لذا مبنا و آثار جهاد علمی در مقابل علم مدرنیته بی تعهد در تامل و کاووش چنین مفاهیمی رخ بر می نماید.

وی با اشاره به رسالتهای دانشگاههای نسل چهارم و نحوه ارتباط آنها با صنعت خاطرنشان کرد: در دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی دو مرکز نوآوری و شکوفایی طی سال گذشته راه اندازی شده تا دانشجویان در ابتدا قبل از ایده آفرینی و کارآفرینی فرهنگ کار تیمی و برکات خرد جمعی را فرا بگیرند چرا که پژوهشگاه رویان و ایسنا ها و ایکنا های و بسیاری از دستاوردهای پژوهشی جهانی جهاددانشگاهی با یک مبنای فرهنگی ذهنی تحت عنوان فرهنگ جهادی که خود مستلزم واکاوی و تکثیر در جامعه بوده و خارج از این مجال است برای تعالی کشور عزیزمان شکل گرفته است.

وی ادامه داد: دانشگاه و صنعت نباید در تعامل و رجوع به یکدیگر منتظر هم باشند و البته سیستم های صنعتی و دانشگاهی باید در جوارهمدیگر شکل بگیرند

دکتر رستم زاده با اشاره به اینکه خروجی مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی تربیت و پرورش کارآموخته بجای دانش آموخته است خاطرنشان کرد: نافع بودن علم ارتباط معناداری با جهاد فکری و جنگجویی تند و تیز ذهنی در مواجهه با حل مشکلات و چالش‌های جامعه و دغدغه مندی ذهنی دانشجویان در کم و کیف و نحوه فراگیری دروس دانشگاهی و زاویه تفکر و رویکرد ذهنی دانشجویان نسبت به مطالب ارائه شده اساتید در کلاس درس دارد.

وی ادامه داد: این مهم نیازمند یک فرهنگ ذهنی و تفکری است که در جهاد دانشگاهی بر آن تاکید می شود و همیشه عامل بی بدیل موفقیت های جهانی این نهاد بوده است.

رئیس جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی خودباوری و بی‌وقفه تلاش کردن برای رسیدن به هدف های مشخص در زندگی دانشجویان را بسیار مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: زندگی بدون کیفی سازی هدف دور  تسلسل است و از این مهم نباید غافل شد و اندیشه دانشجو باید فارغ از صورت موضوعات در سیرت موضوعات سیر کند.

وی با تاکید بر اخلاقیات، حس نوع دوستی، انسان دوستی و اشاعه آن در فرهنگ دانشگاهی خاطرنشان کرد: احترام و تکریم پدر، مادر خانواده و اساتید از آموزه های مهمی است که باید در دانشگاه هرچه بیشتر در ذهن دانشجو تحقق یابد.

دکتر حبیب زاده، رئیس مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ارومیه نیز در این مراسم با گرامیداشت یاد شهید فخری زاده دانشمند برجسته هسته ای و دفاعی کشور اظهار کرد: امروزه دانشگاه ها به دنبال آموزش های مهارتی و کاربردی کردن آموزشهای خود هستند که در این بین که از سال های گذشته دانشگاه جامع علمی کاربردی پرچمدار آموزش های مهارتی بوده است.

وی ادامه داد: در این راستا مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ارومیه نیز در کنار دقت و همت در ارائه آمورش های مهارتی با حفظ کیفیت مطلوب آموزش ها اقدام به راه اندازی مرکز نوآوری کشاورزی هوشمندو مرکز نو آوری و شکوفایی تجاری سازی مشاغل حوزه فناوری اطلاعات نموده است  این ساختارها در واقع حلقه اتصال دانشگاه به صنعت و بازار کار است و دانشجویان و فارغ التحصیلان صاحب ایده می توانند با حمایت این مراکز ایده خودرا به محصول تبدیل کنند .

وی اظهار کرد:درراستای تحقیق رسالت های فرهنگی ، در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی ارومیه کانون های فرهنگی فعال با عضویت دانشجویان فعال فرهنگی از جمله کانون فرهنگی قران وعترت ، حجاب وعفاف و امر به معروف ونهی ازمنکر، شورای تعامل دانشجویی، دفتر کارآفرینی مرکز برنامه های متنوع فرهنگی را در سطح دانشگاه تدوین و اجرا می کنند.

وی با دعوت از دانشجویان جهت عضویت در کانونهای فرهنگی و انجمن های علمی فعال در دانشگاه اظهار کرد:انجمن های علمی مختلفی در دانشگاه فعال هستند که انجمن علمی حقوق و انجمن علمی فناوری اطلاعات از فعالترین ایم انجمن های برنامه  های علمی مختلفی از جمله مسابقات دادگاه های مجازی ، مسابقه لایحه نویسی داوری مسابقه طراحی اپلکیشین موبایل را برگزار کرده اند.

در ادامه دکتر پورمحمود مدیر گروههای آموزشی و مسئولان مرکز آموزش عالی علمی کاربردی ارومیه و مسئولان این دانشگاه به تشریح قوانین و مقررات و آیین نامه آموزشی دانشگاه پرداختند.

ادامه مراسم بصورت پرسش و پاسخ خاتمه یافت.


نظر شما :