نشست توسعه همکاریهای جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با صندوق کارآفرینی امید برگزار شد
به گزارش روابط عمومی واحد در این نشست که 21 مهر ماه برگزار شد دکتر رستم زاده، رئیس جهاد دانشگاهی استان با تشریح زمینههای همکاریهای طرفین با توجه به اهداف سازمانی هر دو نهاد خاطر نشان کرد: طرحهای پژوهشی، فرهنگی، آموزشی و کارآفرینانه جهاددانشگاهی با مبنای مسولیت اجتماعی طراحی تعریف و اجرایی میگردد و نیازمند مشارکت همه دستگاهها با چنین رویکردی است لذا ورود جهاددانشگاهی به طرح های بسیار مهم و حساسی چون مشاغل خانگی و قبول مسولیت در حل چالش های چندین دهه ای کشور بسیار جسورانه و با روحیه جهادی شکل می گیرد.
وی حمایت از طرحهای بدیع خلاقانه در حوزههای مختلف مدیریتی را سرمایه گذاری برای بستر سازی پیشرفت تصاعدی در شاخصها و مولفههای مختلف توسعه یک جامعه ذکر و خاطر نشان کرد: تعامل و تضارب و زنجیره ای کردن ایدههای نوآورانه شاخصی کاربردی برای تحقق پلان کیفی توسعه استان است.
مدیر طرح ملی مشاغل خانگی آذربایجان غربی با اشاره به اهداف متعالی حمایتی صندوق خاطر نشان ساخت: جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف از جمله طرح وزین، ارزشمند و اثر بخش مشاغل خانگی و مشارکت در تولید محتوای آموزشی از طریق معرفی افراد خلاق صاحب ایده کاربردی و سایر حوزه های مشترک می تواند بستر همکاریها در توسعه زنجیره ارزش آفرین برای منطقه را فراهم نماید و در طرح پیشنهادی می تواند بعنوان پایلوت در تحقق کیفی مهارت آموزی جامه هدف طرح مشاغل خانگی مورد آزمون قرار گیرد.
دکتر رستم زاده با تشریح اهداف بنیادین طرح ملی مشاغل خانگی و تجارب سالهای گذشته طرح خاطر نشان کرد: تحول و تغییر فرهنگی و ذهنی در بعد مدیریت اجرایی طرح، مسولان و مخاطبان، پژوهش مبنا کردن طرح با خروجی مشخص، از تمایزات بی بدیل طرح مشاغل خانگی با طرح های مشابه قبلی است.
وی با اشاره به ضرورت های اجرای طرح های مربوط به کارآفرینی و اشتغال زایی خاطرنشان ساخت: ورود به مدیریت و اجرای چنین طرح هایی که خروجی موفق آن نسخه درمان بسیار از ناهنجاری های اجتماعی فرهنگی و اقتصادی و... یک کشور تلقی می شود بسیار ظریف و حساس بوده و باید ارکان سیاستگذاری ، مدیریتی و اجرایی هوشمندانه، هم افزایانه و تیمی شکل بگیرند.
وی ادامه داد: مسولان و دست اندکاران اجرایی چنین طرح هایی باید آشنا به سبک فرهنگ مدیریتی خاص این جنس کارها باشند که در طرح ملی مشاغل خانگی این اقتضائات دو چندان بوده و عارضه های خاص و منحصربفرد خود را دارد و از طرفی خروجی ارزش آفرین طرح یک طیب خاطر روانی و مدیریتی دو چندان برای جهادگران بهمراه دارد لذا این فضای کاری حاکم بر طرح و رسالت جهادی دلیل موفقیت طرح های جهاددانشگاهی از جمله طرح ملی مشاغل خانگی است که باید متقابلا همه مسولان و دست اندرکاران مرتبط استانی مدبرانه واقع بینانه و امید آفرینانه با چنین دغدغه ای به پیشواز بستر سازی کیفی چنین طرح های عام محوری بروند چراکه ضرورت حیاتی زندگی بسیار از خانواده های متوسط و محروم کشور بوده و چشم امید آنها به اینچنین طرح هایی بسته شده است.
مدیر طرح ملی مشاغل خانگی آذربایجان غربی با تشریح چالشهای پیش روی طرح خاطر نشان کرد: تحلیل و واکاوی جهاددانشگاهی با توجه به تجارب اجرایی گذشته در این حوزه توام با اجرای همزمان طرح در سراسر کشور معطوف به مطالعه و مدل سازی در خصوص ایجاد راهبرد و سازوکاری شفاف و مشخص در یک بستر حقوقی با ضمانت اجرایی برای اتصال کیفیتر و موثرتر حلقههای مغفول متقاضیان مستعد انجام کار مهارت دیده با بازار کار با تکیه و تاکید بر مبانی سازی برای ترغیب و شفافیت و قانونی شدن جایگاه پیشرانان و تسهیلگران و پشتیبانان در این حلقه مهم است که باید این مهم پس از قطعیت و رسیدن به یک مدل مشخص متناسب با زیست بوم حقوقی کشور و حتی استانها در بخشنامهها و قوانین تنقیح و شفاف شده و از طرفی ضمانت اجرایی کیفی به خود پیدا کند.
در ادامه جلسه دکتر آخوندزاده رییس صندوق کارآفرینی امید آذربایجان غربی با اشاره به تجارب مدیریتی در اکثر استانهای کشور اظهار کرد: شرایط ایجاد بستر فرهنگی تعاملی ارزش آفرین در استان مهیا بوده و براساس ظرفیت های بومی و استانی باید ادبیات همکاری تعاملی را رقم زنیم.
وی با اشاره به افراد خلاق دارای صاحب ایده که متقاضی دریافت تسهیلات در حوزه تولید محتوا و مباحث متعدد حوزه آموزشی هستند خاطر نشان کرد: می توانیم در قالب یک مدل همکاری چنین افرادی را به جهاد دانشگاهی معرفی کرده و ارایه تسهیلات از یک کانال مطمئن ارزش آفرینی صورت پذیرد چرا که حمایت واقعی از کارآفرینان دارای ایده مبتکرانه از وظایف اصلی این صندق است و از این محل می توان اهداف طرح ملی مشاغل خانگی را نیز به طرق مختلف تقویت کرد.
دکتر آخوندزاده با اشاره به اقدامات صورت گرفته استان در طرح قبلی مشاغل خانگی خاطرنشان ساخت: اقدامات بسیار سنجیده و خوبی در طرح ملی مشاغل خانگی در استان انجام شده که قابل تقدیر است.
رییس صندق کارآفرینی امید آذربایجان غربی در خاتمه اعلام آمادگی خود را برای حمایت و اجرای طرح های کار آفرینانه کاربردی اعلام و اظهار کرد: بغیر از مدل های بومی استان، پیگیر اخذ اعتبار برای طرح های مشاغل خانگی هم خواهیم بود.
در ادامه این دیدار مهندس ایرانی معاون آموزشی واحد با تشریح رویکردها و چارچوب های قانونی همکاری های فی مابین در حوزه آموزشی اظهار کرد: آمادگی داریم تا طرح های کاربردی خلاقانه آموزشی منطبق با اهداف این نهاد انقلابی را دریافت، تقویت و حتی بصورت پایلوت ملی برای کشور الگوسازی نماییم.
وی با اشاره به کارکردهای کیفی طرح مشاغل خانگی اظهار امیدواری کرد: صندق براساس یک مدل مشخص از طرح مشاغل خانگی حمایت کیفی نماید.
در این نشست دکتر دیلمقانی رئیس دفتر اشتغال جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با تشریح اقدامات صورت گرفته در طرح ملی مشاغل خانگی و چالشهای پیش رو خاطر نشان کرد: در دوره جدید طرح ملی مشاغل خانگی سعی شده بحث فرهنگ ثبت نام بخاطر وام حداقل از ذهن متقاضیان ثبت نام کننده حذف شود و تحقق این مهم گام بسیار مثبتی میتواند قلمداد شود.
وی اخذ نتیجه و خروجی برای طرح را منوط به برنامه ریزی برای اجرای عملیاتی طرح با حمایت واقعیتر و عملیتر براساس یک بستر قانونی مشخصتر از پشتیبانان ذکر کرد.
در ادامه یکی از کارآفرینان معرفی شده از صندق در حوزه آموزشی به تشریح ایده های خود در این حوزه و نحوه تعامل با جهاد دانشگاهی پرداخت.
نظر شما :