با همکاری و مشارکت جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی و اداره کل تعاون، کار و رفاه استان؛

نشست آنلاین پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با رویکرد ارتقاء سلامت در جامعه کار، تولید و تعاون آذربایجان غربی برگزار شد

۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۳:۲۷ کد : ۲۱۸۵۲ آموزشی
نشست آنلاین پیشگیری از آسبهای اجتماعی با رویکرد ارتقاء سلامت در جامعه کار، تولید و تعاون آذربایجان غربی به همکاری و مشارکت جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی و اداره کل تعاون، کار و رفاه استان برگزار شد.
نشست آنلاین پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با رویکرد ارتقاء سلامت در جامعه کار، تولید و تعاون آذربایجان غربی برگزار شد

به گزارش روابط  عمومی واحد، محمدرضا آمیان سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی در این نشست که صبح امرو.ز با حضور رئیس جهاد دانشگاهی استان و معاون آموزشی واحد برگزار شد با بیان اینکه جهاد دانشگاهی استان به عنوان نهادی توانمند در عرصه های مختلف موفق بوده است، افزود: این مجموعه با مدیریت توانمند در طول اجرای طرح کاج علاوه بر همکاری خالصانه در فرآیند کار، امکانات موجود در زیر ساختهای مجموعه خود را در راستای اجرای هر چه بهتر طرح در اختیار اداره کار قرار دادند.

وی با تاکید براینکه موفقیت جهاد دانشگاهی استان در اجرای طرح های مختلف با دستگاهها نشان از سختکوشی و توانمندی علمی این نهاد است، گفت:مساعدتهای این مجموعه قابل تقدیر است و بواسطه همکاری صمیمانه و تخصصی از زحمات این نهاد قدردانی خواهد شد.

سرپرست اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه طرح ملی کاج طرح پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید در سال ۹۹ اساس اعتبارات وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی ابلاغ و عملیاتی شد، افزود: شیوع  شناسی اعتیاد از سال ۹۳ در بنگاه های اقتصادی کشور و به تبع آن نیز به صورت تصادفی از طریق تست و آزمایش بین کارگران بنگاه‌های اقتصادی در استان نیز انجام شد که پس از استخراج و اعلام نتایج شیوع شناسی در جامعه کار و تولید در سال ۹۴ اعلام شد آذربایجان غربی باوجود قرارگرفتن در مسیر تراتزیت مواد مخدر و هم مرزی با ۳کشور دیگر از لحاظ شیوع اعتیاد با ۱۱ درصد جز سالم‌ترین  استانها بوده که کمترین اعتیاد جامعه کار و تولید را به خود اختصاص داده است.

 وی ادامه داد بر اساس پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور طرح ملی کاج در سال ۹۵ به مرحله اجرا در آمد.

آمیان با اشاره به مراحل اجرای طرح مذکور خاطر نشان کرد: مرحله اول این طرح با همکاری جهاد دانشگاهی استان  شامل توانمندسازی مدرسان استانی و آموزش این افراد از طریق کلاسهای مجازی یا بسته های آموزشی به منظور انتقال اطلاعات به مسئولان خانه های بهداشت کارگری انجام شد.

وی ادامه داد:  مرحله اول طرح در ۹۸ واحد کارگری از ۱۲۰ ‌واحد به مرحله اجرا درآمد  و بسته های آموزشی پیشگیری از اعتیاد از طریق مدرسان آموزش دیده در قالب نشست های تخصصی به کارگران مناطق شمال، جنوب و مرکز استان از طریق مسئولان خانه های بهداشت کارگری ارائه شد.

سرپرست اداره کل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه فاز دوم طرح ملی کاج از سال ۹۸ با عنوان سبک زندگی سالم از طریق برگزاری ۱۰ساعت کلاس آموزشی توسط،مسئولان خانه های بهداشت کارگری در اکثر کارخانجات اجرایی شد، افزود: همزمان با اجرای مرحله دوم طرح، ۵ خانه بهداشت در واحدهای کارگری استان از جمله منطقه آزاد ماکو راه اندازی شد و مجموعا ۱۲۰ واحد کارگری دارای خانه بهداشت یا کارشناس بهداشت شدند.

وی بااشاره به شیوع کرونا و ارائه آموزشها به جامعه کارگری استان گفت:  با شیوع کووید ۱۹، آموزشهای مجازی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از طریق خانه های بهداشت با همکاری معاونت علوم پزشکی در قالب کمیته بهداشتی،فرهنگی و اجتماعی انجام شد که ضمن غربالگری جامعه کارگری، موارد مشکوک و مبتلا به کرونا شناسایی و به علوم پزشکی معرفی شد.

آمیان برگزاری نشست های حضوری و مجازی برای بررسی آسیب های شایع در شهرستانها و رصد ،شناسایی ارسال بسته های آموزشی پیشگیری، کنترل و کاهش شیوع کرونا بین واحد های کارگری استان نیز از اقدامات دیگر این اداره کل عنوان کرد.

در ابتدای این نشست دکتر رستم زاده رئیس جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به نقش موثر و سازنده برگزاری دوره های آموزشی در فرهنگسازی پیشگیری از آسیب های اجتماعی کرونا اظهار کرد: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی به تبع رسالت و مسئولیت اجتماعی خود تمام تلاش خود را در راستای برگزاری هر چه کیفی تر اجرای فاز 2 این طرح ملی در استان بکارخواهد بست.

وی افزود:این نهاد انقلابی با راه اندازی اولین و به روزترین سامانه ارائه آموزشهای آنلاین و مجازی بومی زمینه را برای بهره مندی دستگاهها و موسسات مختلف فراهم ساخته تا آموزشهای بنیادین و عملی خود را به دل روستا ها و تمام  شهر های مختلف استان گسترش دهد و محدودیت های زمانی و مکانی ارائه آموزشها را در نوردد.

وی افزود: جهاد دانشگاهی تمام دانش و توان متخصصین خود را برای ارائه بهترین و متنوع ترین آموزش ها در بستر اینترنت را بکار بسته و تلاش دارد تا رضایت استفاده کنندگان از این بستر آموزشی در حد بالایی فراهم شود.

رستم زاده با اشاره به توانمندی معاونت های مختلف واحد خاطرنشان کرد:گروههای پژوهشی مدیریت کسب و کار و دو گروه شیمی تجزیه و متابولیتهای ثانویه می توانند با رویکردهای بین رشته ای پژوهشی در بحث بسترسازی برای رونق اشتغالزایی و بررسی ابعاد مختلف کسب و کارها نقش آفرینی موثری برای مخاطبان و جامعه هدف اداره کل داشته باشد.

در ابتدای این نشست سیدجعفر ایرانی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی استان بااشاره به امضای تفاهم نامه همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با جهاد دانشگاهی طی سال جاری مبنی بر اجرای برنامه های آموزشی و عملیاتی پیشگیری از آسیب های اجتماعی در سطح محیط های کاری با اولویت پیشگیری، کنترل و کاهش بیماری کرونا و اجرای فاز 2 برنامه ملی کاج اظهار کرد:طی تفاهم نامه ای جهاد دانشگاهی برگزاری دوره های آموزشی ۱۰ساعته در قالب ۵ دوره با عناوین پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید حمایت های زندگی پیشگیری از شروع کرونا آسیب‌های اجتماعی در فضای مجازی و بسته های آموزشی سبک زندگی سالم برای جامعه کار و تولید استان را برعهده گرفت.

وی ادامه داد: مجموعا ۵۰۰۰ نفر ساعت دوره آموزشی توسط جهاد دانشگاهی استان به واحدهای کارگری استان ارائه می شود.


نظر شما :